Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

Linus ger er festivalnedräknaren

Festivalnedräknaren

Öresundsfestivalen: 31 dagar kvar
Roskilde: 62 dagar kvar
Sziget: 105 dagar kvar

Festivalpeppen just nu: På topp! Solen skiner över Malmö på ett sätt som viskar sommar i öronen på en och Nicole Sabouné har precis blivit klar för Öresundsfestivalen

Lyssnar på:

Det är dags att inse allvaret/glädjen/sorgen/längtan/whateverfuckyou. Festivalsommaren är så nära sitt intåg nu att vi NÄSTAN kan känna doften skummet från Tuborgen som öppnas i granncampet. Och plötsligt slutar egentligen allt, i det stora hela, vad ens vanliga liv handlar om att gälla. Världen blir skev. En fantastiskt fin skevhet. För från och med nu så sätts inte vårt humör efter nuet eller vår omgivning. Det sätts helt beroende på hur nära vi känner oss festivalsommaren, hur pepp ett bandsläpp gör oss, ett parkhäng i solen sittandes på en tältstol, samtidigt som varje låt vi lägger till i vår Spotifyplaylist utgör en festivalkänsla. Vi mår på det sättet som festivalsommaren får oss att känna. Via väder, musik, alkoholintag, men framförallt: nedräkning, så kan varje dags pepp och känslor beskrivas i hur vi känner att vi närmar oss våra mål.

Och just därför ger jag er festivalnedräknaren. Som en hjälpreda i vardagen, varken vi behöver den eller ej, så stirrar vi på de där siffrorna för att kunna fokusera. I vissa fall känns det långt borta, men festivalnedräknaren är just nu enbart positiv – eftersom den hela tiden räknar neråt. Och i det så hittar vi peppen, formen och känslan av att snart, SNART, är vi där.

Min festivalnedräknare består blott av tre festivaler, även om jag planerar att besöka ännu fler än de ovan. Jag har valt att ha det så, inte just på grund av festivalerna i sig, utan att dem fungerar bra som mall och stolpar för en festivalsommar utstakad över en hel sommar. Där givetvis höjdpunkten ligger i mitten. Ni kan använda min som redskap, eller rentav göra en egen. Det viktiga är att ni kan känna kraften i dem och vad den där nedräkningen gör med er. Kan ni göra det så är ni fullt mottagliga och förberedda för vad som komma skall.

Låt Festivalnedräknaren vara en del av vår vardag. Låt den vara med oss i ur och skur. Låt den styra känslorna. Just nu är den det viktigaste vi har.

Och så struntar vi för stunden helt i de negativa delarna. Det faktum att det kommer en dag då Roskildenedräkningen nollställs, och, fy fan, börjar om på 365 igen. Den dagen är än så länge långt borta. Och när den väl kommer får vi väl tackla det då. Nu blickar vi enbart på målet. Så lämnar vi resten till psykologen att lösa senare.

Puss och hej!
/Linus

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *