Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

FESTIVALPODDENS FESTIVAL TEAM

Då Festivalpodden som duo insett att de inte kan vara överallt under festivalsommaren har de valt att bygga ett Festival Team bestående av fotografer och skribenter som kommer att ansluta till dem under hela sommaren. Vare sig de är fotografer eller skribenter så har de en gemensam nämnare – de är festivalveteraner. Och här nedan ger vi dem en välförtjänt presentation:

 

Namn: Sofia10329028_10152470149591620_2066414075762549337_n
Ålder: 27
Bor: Skanstull
Lunarstormnick: Saffra
Twitter: Alldeles för många sidor att ha koll på redan
Favoritfestival: Roskilde såklart!
Bästa festivalupplevelse: Det måste nog vara alla de gånger man har stångat sig blodig vid öppningen till Roskilde och fått bra campingplats och hela gänget är samlat och första skålen ljuder som ett eko över hela campingen. Det ryser jag av bara tanken på just nu.
Sämsta festivalupplevelse: När jag efter att ha sumpat plånboken första kvällen på min första festival (Augustibuller 02-03 där nånstans) och därmed bara drack mäsk och dålig hembränt i fyra dagar. Såg två band under hela festivalen och lyckades göra mig av med min hemresebiljett bara timmarna innan hemresa. När jag kom hem därifrån gjorde min kille slut med mig.
Topp 5 band/artister jag vill se på festival: David Bowie, Phantogram, Dolly Parton, Rage Against the Machine, Regina Spektor. Samt så önskar jag mig en tidsresa till 1998 och få se Hellacopters på Hultsfred.
Konstigaste festivalfylla: Oj, dom är många och dom minns jag knappt. Men en konstig var när jag åkte från midsommarfirande i Stockholm direkt till Roskilde och köade och däckade och blev täckt av sopor och sen öppnade campingen och vi blev fulla igen. Tre fyllor utan en natts sömn.
Bästa festivaldryck: Ölbärs!! Samt det du blir bjuden på när du svinar runt på Roskildecampingen. Folk kommer liksom bara fram till en och ger en drycker. Väldigt praktiskt ur festivalsynpunkt. Då har man något att snacka om också om det skulle tryta med samtalsämnen.

Hur ser din bästa festivaldag ut?
Bästa festivaldagen kan jag inte direkt fantisera fram, för den bara händer. Men jag vet att solsken, min kille, kall öl och ett öppet sinne är några av beståndsdelarna.

Vilka festivaler ska du på i sommar?
Den enda riktiga campingfestivalen blir Roskilde. I övrigt så blir det Stockholm Music & Arts samt Popaganda.

Vilket är ditt bästa Festivalpodden-moment?
När jag övertalade Linus att göra mig till administratör till festivalpoddens facebooksida en sen Roskildenatt. Hade storslagna planer för hur jag skulle sabba sidan med att ladda upp nakenbilder där jag med hjälp av paint hade klippt in Linus och Filips ansikten på dessa nakna kroppar. Resultatet blev dock lite oskyldigare. Jag la mest upp dåliga konsertbilder och hyllade allt som kom i min väg. Och nu ska vi rapportera från Popaganda i deras namn.

 

Namn: Michaela Tungström10656330_10152169136886599_379152669_n
Ålder: 24
Bor: Stockholm
Lunarstormnick: lillmichis
Twitter: Vi gjorde slut för 3 år sedan och jag har sedan dess ett lyckligt förhållande med instagram. @tungstrom
Favoritfestival: Roskildefestivalen och Hultsfredsfestivalen, innan det begav sig.
Bästa festivalupplevelsen: Omöjlig fråga. Varje upplevd campingfestival har fört med sig något Bästa.
Sämsta festivalupplevelsen: Finns det sådana? En snudd på besvärlig festivalupplevelse var i alla fall då min vän Jennifer och jag bestämde oss för att åka till Arvikafestivalen efter att ha varit vakna hela natten. Samma morgon bar vi oss i väg, utan någon direkt plan eller någon som helst packning. Väl på plats somnade vi senare på marken i publikhavet under Nine Inch Nails. Efter spelningen så blev vi senare utslängda för att vi olovligt tagit oss in i VIP området och somnat i en hängmatta. Det slutade med att vi fick lämna festivalen och sov utanför en tågstation, för att nästa morgon ta första tåget tillbaka till Stockholm.
Topp 5 band/artister jag vill se på festival: Patti Smith, Death Grips, Abba, Rage Against the Machine och ja, Destiny’s Child med Survivour.
Bästa festivaldryck: Tuborg och Jägermeister är ju praktiskt.
Konstigaste festivalfylla: Har möjligtvis pågått under moshpits, som jag allt för ofta fått för mig att bidra till.

Hur ser din bästa festivaldag ut?
Man vaknar upp runt lunchtid till en svängig låt och startar dagen med att öppna en påse baconchips och en tältvarm öl. Vi låter kreativiteten flöda och kanske bygger ett torn av campets alla människokroppar. För att senare driva vidare in på festivalområdet och bara dansa, svina, förtära kycklinglår och följa med vart dagen bär oss. Dagen avslutas morgonen därpå efter en vrickad efterfest, tillsammans med befintliga happy campers och nya festivalare som man fyndat under dagens gång!

Vilka festivaler ska/vill du åka på i sommar? 
Festivalsommaren lider mot sitt slut och jag har inte besökt lika många campingfestivaler i år som tidigare. Men det blev ett besök på det alltid lika goa Roskildefestivalen. Jag besökte även Stockholm Fields, Dans Dakar och Kentfest. På fredag blir det ett besök på Popagandafestivalen – då ska det svinas in i det sista!

Vilket är ditt bästa Festivalpodden-moment?
Det måste nog vara samtliga fylleinslag från senaste Roskildefestivalen.

 

Namn: Karin ”Kakan”, skribent10501427_10154242229150231_794922777_n
Ålder: 25+
Bor: Södermalm med Terry
Lunarstormnick: mini_karin
Twitter: pallar inte
Favoritfestival: Sziget och Öland Roots på delad plats. Det finns charm med både små och stora festivaler, i skogen eller på en egen ö – i Sverige som utomlands!
Bästa festivalupplevelse: Kanske grymma akter som Ska-p på Sziget, SOJA på Uppsala Reggae, RAGE på Hultsfred, eller när jag fångade min långhåriga man i publikhavet på Emmaboda. Poolen på vipcampingen på Sziget i 40 graders värme. Soliga mornar på Öland med havsutsikten utanför tältet är lika fantastiskt varje år. Kan ju inte välja, har haft många bra festivalupplevelser.
Sämsta festivalupplevelse: Reearth i Finnhamn som egentligen hade så mycket potential att bli en fantastisk festival, drog ner mitt betyg pga dryga vakter, extremt dålig reklam för festivalen = knappt några besökare, precis innan festivalen släpptes skitbilliga biljetter (!?), becksvart ö utan belysning. Dock vägdes det här upp av grymt väder, bad, goa vänner och dans i lador. Här bör jag väl även nämna första året på Sziget när jag och min vän bodde i ett tält som verkade ha hamnat mitt i en myrstack. Så det gällde att vara lagom marinerad på natten för att sova med myrorna…
Topp 5 band/artister jag vill se på festival: Die Antwoord, The Knife, Prodigy, Talco, Streetlight Manifesto, dessa har jag inte sett men kommer nog snart kunna bocka av. Svenska Akademien, Gentleman & Ska-p har alltid gett mig en lyckokick i hjärtat live så de har en viss plats hos mig.
Konstigaste festivalfylla: Oj. Det har nog varit någon gång där ren sprit har varit inblandad. Kanske en märklig natt på Emmaboda med minnesluckor, vaknade till av att jag låg på en tjejs bröst och tittade på stjärnorna.
Bästa festivaldryck: Varm & Kall eller spritzer, men bör varvas med olika roliga, kryddiga öler.

Hur ser din bästa festivaldag ut?
Vakna av goa vänner, sol och en solbränd ADHD-Terry bredvid sig. Greppa en morgonöl och lägga en grund till en skön dagsfylla i campet. Beroende på vilken festival jag är på så vill jag gärna hitta på saker, gå till centrum å fixa fulgrogg, nakenbada, glida runt och kolla på band, måla graffitti, käka festivalmat, gå på cirkus, röka vattenpipa, ligga i gräset, glo i försäljningsstånden, hänga me glada människor, dansa gärnet, spela tvärflöjt, kötta igenom en powerhour. Jag vill röjdansa mig helt svettig till nåt härligt dansant skapunkband på eftermiddagen och sen eftersvettas i gräset med en öl. Min peak är på dagen, när kvällen och mörkret kommer tappar man mest bort varandra, de mest groteska sidorna visas hos folk och jag hittar aldrig mitt tält.

Vilka festivaler ska/vill du åka på i sommar?
Roskilde, Öland Roots, Dans Dakar, Sziget, Scandinavian Reggae Festival. Samtliga ska jag förmodligen besöka i år men det vore kul att uppleva Burning Man eller någon av alla festivaler i Tyskland eller Spanien.

Vilket är ditt bästa Festivalpodden-moment?
Hela dealen att hänga, skriva, fota, leva, snacka festival for a living. Det, det är drömmen.

 

Namn: Terry, fotograf10466804_10154242180885231_1424800441_n
Ålder: 24
Bor: Södermalm,Svea-rike Hufvudstad.
Lunarstormnick: Snuffe_guy
Twitter: Nää
Favoritfestival: Nyfunna Sziget, Men mitt hjärta slår för Roskilde.
Bästa festivalupplevelse: När jag var snorfull i Skånecampet på Emmaboda år 2011. Vi hade precis kört en öllek och var lagom oljade. Jag fick reda på att Sture Alléns Dansorkester började, så jag sprang till scenen. Väl där, fyllesvettig och hyperventilerande kom jag in i reggaegunget när jag kände att någon drog i mina dreadlocks. Jag vände mig då om av nyfikenhet för att se vem det var. Där står Karin som är ett huvud kortare än mig och säger med ett stort leende “Hej!”. Efter denna stund så höll vi ihop under hela Emmaboda och jag fattade nästan redan då att denna korta 08 skulle bli min bästa vän och livskamrat. Nu har snart 3 år gått och vi hänger fortfarande
Sämsta festivalupplevelse: Det var nog Siesta 2010. Regn, Ölastöld och Nordens argaste vakter på fyrhjulingar som kastade ut mitt sällskap.
Topp 5 band/artister jag vill se på festival: Die Antwoord, Borgore, Slöa Knivar, Talco och Rammstein. (Detta axplock är artister som jag inte har sett men verkligen vill uppleva. Förutom Slöa Knivar som jag sett både i Malmö och Köpi i Berlin)
Konstigaste festivalfylla: Roskildekön 2013. Vi köade i över 24 timmar och höll igång hela natten. Blev bjuden på taxi till Roskildecentrum på morgonen där vi fortsatte på en bodega där jag inte kände någon. märkligt dygn.
Bästa festivaldryck: Piwo, Beer och åter Öl. Eller för den tåliga: Terrys Specialare (1L) 30% Mörk Rom, 30% Ljus Rom, 30% Sangria och 10% Cola Light (Faxe Kondi om det finns tillgängligt). Kläm det under en Powerhour och sen jävlar så kan man agera dansk i publikhavet.

Hur ser din bästa festivaldag ut?
Jag vaknar upp i tältet av värmen ca kl 07:30, greppar ett par öl som blivit kalla av nattens kyla och kryper ut likt Ace Ventura ur röven på en mekanisk noshörning (imagine). En dag som kantas av en jämn dagsfylla blandad med anekdoter av underbara människor med rytmen av spännande musik och kärlek. aktiviteter och najs festivalkäk och en fullspäckad varm kväll med spelningar som sträcker sig till morgontimmarna som man spenderar med dem man älskar mest!

Vilka festivaler ska/vill du åka på i sommar?
Roskilde, K-Town, Öland Roots, Dans Dakar, Scandinavian Reggae Festival, Sziget.

Vilket är ditt bästa Festivalpodden-moment?
Det är vetskapen om att Filip Beijer ligger bakfull någonstans uppkopplad på en dator för att rapportera sina intryck från en festival till Festivalpodden. Det får mig att njuta litegrann.

 

Namn: Laura Nimtoft, fotograf10346726_10152131217462957_80582804_n
Ålder: 23, snart 24
Bor: Med Linus
Lunarstormnick: lauretta
Twitter: Har ej twitter, så kolla min hemsida istället, www.laurafoto.se
Favoritfestival: Roskilde
Bästa festivalupplevelse: När Infected Mushroom spelade på Emmaboda 2011 och frågade hur många i publiken som ätit svamp, varpå alla räckte upp händerna och jublade.
Sämsta festivalupplevelse: När jag vaknade upp första morgonen på Sweden Rock 2011 med öroninflammation. Fick genomlida hela festivalen med penicillin och örondroppar.
Topp 5 band/artister jag vill se på festival: M.I.A., Deadmau5, Major Lazer, Die Antwoord och Ebba Grön.
Konstigaste festivalfylla: När jag blev kidnappad på Siesta 2009. Blev ivägburen av nån random kille till deras camp, varpå han satte sig och började fläta mitt hår.
Bästa festivaldryck: Föredrar godis.

Hur ser din bästa festivaldag ut?
Så länge man slipper vakna upp i en bastu så brukar dagen arta sig väldigt väl. Och efter en stadig frukost är jag redo att vara vild och galen. Det är faktiskt allt som krävs.

Vilka festivaler ska/vill du åka på i sommar?
Roskilde, NorthSide och Sziget.

Vilket är ditt bästa Festivalpodden-moment?
Jag får inte lov att lyssna på podcasten för Linus.

 

Namn: Joseph Pollack, skribent1044478_10152985277345368_587130719_n
Ålder: 23
Bor: Stockholm
Lunarstormnick: Jossenshark
Twitter @citabel
Favoritfestival: Roskilde
Bästa festivalupplevelse? Jag vill säga Roskilde 2013 men det är samtidigt aldrig likadant nu som när man var på sina första festivaler. Emmaboda 2007 minns jag som oerhört bra.
Sämsta festivalupplevelse? Siesta 2010 och Stoxa-Hultsfred 2013 har delad förstaplats. Inflation i småkids, dåligt väder, hästbajsande poliser, kasst arrangerat och brist på oss äldre rävar som på min tid fanns till för att utbilda de nya om hur man festivalar. Om alla är nybörjare på festival skapar de nya förutsättningar för hur det ska vara och man bör aldrig låta en full 17-åring bestämma några förutsättningar för något överhuvudtaget.
Topp 5 band/artister jag vill se på festival: 1. Daft Punk 2. David Byrne 3. Eurythmics 4. Elvis Costello 5. Blur
Konstigaste festivalfylla? När jag plötsligt var omringad av ett gäng norrmän på Roskilde som i min ära spelade supermånga svenska hits. De kunde all text utantill och jag fick höra allt från Carola till Ace of Base. När en av dom märkte att jag hade silvertejpat mina skor började de genast sjunga ‘Somliga går i trasiga skor’ för mig. Det var underbart.
Bästa festivaldryck? Jag uppskattade den gången jag hittade en flaska “pokerfjaes” i en butik. Det är som fiskefjaes (dansk mentollikör) med smak av energidryck, vilket i sig är riktigt besynnerligt. Själva vätskan såg radioaktiv ut och alla gjorde en grimas som vågade dricka av den. Utan tvekan något av det äckligaste jag druckit vilket såklart också gör den till den bästa.

Hur ser din bästa festivaldag ut?
Man vaknar svettig och döende i en fabulös bakfylla. Man ramlar ut ur tältet och går i exil in i skuggan av partytältet dit andra människor redan letat sig. Man blir bjuden på en läsk och svalkar sin gom. Ens medvetande börjar krypa tillbaka och man inser att man ska se sitt favoritband ikväll. Man hurrar. Man letar sig in i tältet igen och hämtar toalettartiklar. Man häller en dunk vatten över sig och smetar in sig i shower gel och schampo, sen häller man en dunk till på sig. Sen borstar man tänderna och hoppas att man inte är så bakfull så att man inte kan äta sin frukost än, förr eller senare blir man mätt i alla fall. Man knäcker den första ölen och börjar kanske bli en människa igen. En högtalare i campet kör igång. Man börjar bli lullig. Ett internskämt tas upp och man skrattar högt. Sen ser man sitt favoritband och försvinner in i dimman.

Vilka festivaler ska/vill du åka på i sommar?
Roskildebiljetten är köpt, allt annat är oklart. Jag tror det blir den enda campingfestivalen för i år. Stadsfestivalmässigt blir det Öresundsfestivalen och Popaganda. Är även lite sugen på Dans Dakar. Hade gärna åkt någon större electrofestival utomlands om jag hade haft ekonomin till det, brittiska Creamfields eller Tomorrowland i Belgien verkar härliga. Hade jag varit miljonär hade jag åkt på O’sheaga i Toronto och Nyårsfestivalen The Falls i Tasmanien.

Vilket är ditt bästa festivalpodden-moment?
Alkoholavsnittet. Särskilt när Linus mitt i allting ger bort en påse med sitt hår till Filip.

 

Är du duktig på att skriva eller fotografera? Eller ännu viktigare, är du en festivalveteran? I så fall vore det grymt kul ifall du ville joina vårt Festival Team. Kontakta oss på pussochhej@festivalpodden.se för mer info!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *