Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

Topp 10: Akter vi ser fram emot på Roskilde – Linus

Festivalsommaren fortsätter! Och om 3 dagar är det äntligen dags att styra vidare festivaltåget, då Festivalpodden äntligen drar över sundet för sommarens stora höjdpunkt. Festivalen som kommit att bli festivalen med stort F enligt oss, den veckan på året som vi lever för, nämligen ROSKILDE! Och för att ladda upp ytterligare listar vi därför den musik vi ser fram emot mest under årets upplaga. Först ut var Filip, vars akter vi avverkade igår. Och därför får ni härmed Linus 10 måsten:

 

10. Deftones

n46684
Bokningen som fick mitt 16-åriga jag att jubla. Förvänta er vargtröja, bockskägg och pilotbrillor när jag äntligen får uppleva ett av de band som formade min musik under tonåren.

När: Fredag, 4 juli, 19.30
Var: Orange

 

9. Nause

Nause
Man måste älska Roskilde för att de har the guts att slänga in lite prestigelös stekarhouse mitt i allt. Att Nause även utgör finalen på tisdagens supertrio med Ra och Say Lou Lou tätt följda av varandra gör att det kommer vara underbart att stå och veva med handen i en timme innan nattens festande drar igång.

När: Tisdag, 1 juli, 22.30
Var: Apollo Countdown

 

8. Diplo

diplo_vanguard_1771
Dagen innan kommer Diplo köra loss med Major Lazer. Han kommer säkert vara bakfull. Men det kommer vi också vara så det gör detsamma. En perfekt avslutning på veckan med andra ord.

När: Söndag, 6 juli, 20.00
Var: Apollo

 

7. Future Islands

future-islands-performs-at-cheer-up-charlies-during-sxsw-2014_13146980745_l-eb4f7b231fdb29b5b39b8f4e57e66ac03465e6df-s6-c30
Världens mest sympatiska frontman ska dansa in natten med oss. Det kommer bli magisk allsång!

När: Fredag, 4 juli, 01.00
Var: Avalon

 

6. Kavinsky

kavinsky-interview
Världens bästa elektro möter världens bästa festival. Resultatet kan inte bli annat än succé.

När: Lördag, 5 juli, 0.00
Var: Avalon

 

5. Manu Chao

Manu-Chao(1)
Blir förmodligen festivalens mysigaste spelning. Jag tänker mig att vi sitter i gräset och njuter med lite och chili fries medan solen går ner bakom oss och doften av hasch ligger tung framför (och säkert även uppe på) scenen.

När: Lördag, 5 juli, 19.30
Var: Orange

 

4. MØ

mö
Efter att ha sett MØ briljera framför sina danska bröder och systrar på ett fullsmockat Northside för två veckor sedan kan det inte bli annat än underbart när hon än en gång kommer till Roskilde. Det skulle i och för sig vara det faktum att Arena tråkigt nog kommer vara för liten för henne. Låt henne spela på Orange för helvete!

När: Söndag ,6 juli, 18.30
Var: Arena

 

3. Haim

2012HaimPR050412
Världens coolaste band. Nuff said.

När: Fredag, 4 juli, 18.30
Var: Arena

 

2. Icona Pop

icona
Lika delar glädje för musiken, lika delar för ”cirkeln är sluten”-känslan. Icona Pop lirade nämligen på minsta scenen på Roskilde för 2 år sedan. Nu återvänder de efter sina succéår för att inta näst största scenen. Det kommer bli en fantastisk fest. Om Festivalpodden hade varit en musikduo så hade jag önskat att vi var Icona Pop – så coola är dem.

När: Lördag, 5 juli, 21.00
Var: Arena

 

1. Major Lazer

major-lazer
Tidpunkt + scen + alkohol = superfest. Major Lazer intar Orange på festtiden nummer uno, kl 1 på lördagen, tidpunkten då festivalen når sin peak. För det är där och då vi upplever den sista glädjeeuforin över att befinna oss på världens bästa plats, innan verkligheten kommer ikapp oss dagen efter och vi inser att det, fy fan.., är över för i år. Men när Major Lazer lirar existerar inget av det – där och då är vi oslagbara. Det kan inte bli bättre än så.

När: Lördag, 5 juli 01.00,
Var: Orange

 

För mer peppande Roskildemusik rekommenderar vi vår Spotifyplaylist som ni hittar HÄR

/Linus Bjarnelo

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *