Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

Topp 3: Dans Dakar

Vi skickar Karin och Terry från vårt Festivalpoddenteam till Dans Dakar för att röja i helgen. Utöver att förse oss med härliga bilder och uppdateringa från festen, samt spela in inslag till podden, blir det självklart en hel del musik. Och detta är vad de ser mest fram emot:

3. Buraka Som Sistema

bss-rebucados

Det är gruppens första besök i Stockholm! Jag missade dem sista natten på Roskilde och gjorde det väl lite av mening. Varför stå där som en av de sista levande på planeten medan det är rena rama Armageddon på campingen och alla tälten blir plundrade när du kan se dem på Riddarholmen i sin rätta miljö. Det är här jag kommer skaka arslet som aldrig förr.

När: lördag 9 augusti, 17:00
Var: Kyrkan

2. Skrillex

Skrillex_Press_Shot_Spin

Hans musik har blivit beskriven som satanistisk barnmördarmusik. Förståeligt. Nya skivan är bra skön och lutar mer åt det tunga, basiga, än åt det hysteriska epilepsianfallssoundet. Har sett fram emot att se honom live länge, och nu blir det äntligen dags, mitt på Riddarholmen. Ljusshowen och basen från honom kommer lysa upp hela jävla Stockholmsnatten som ingenting annat. Fyfan, håll i hatten när ni går hem från jazzklubben i Gamla stan på lördag kväll säger jag bara.

När: lördag 9 augusti, 21:00
Var: Kyrkan

1. Die Antwoord

img-die-antwoord-6_12550734691

Behöver jag ens beskriva hur sjukt galen den spelningen kommer bli? Deras enda Sverigespelning på deras turné och den sker på scenen kallad ”Kyrkan”. Behöver jag fortsätta? Rykten säger att Yolandi inte kan låta bli att flasha muffen på scen och ingen kommer kunna stå rakt när Hey Fatty Boom Boom kör. Det kan bli en spelning jag stupar på, men det kan det vara värt. Jag är beredd på blixt, dunder, bas, spinkiga Sydafrikanska kroppar och en mardrömslik publik. Hey Yolandi – do that thing!

När: lördag 9 augusti, 20:00
Var: Kyrkan

Puss och hej!
/Karin

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *