Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

Analys kring eventuella bokningar till Roskilde 2015 (Filip)

Oktober har just börjat och det närmsta vi kommer festival i denna höstmånad är väl Oktoberfest… Och det är ju inte riktigt vad vi tänker på när vi tänker på festival. Men, allt som har med öl att göra är bra, så all heder åt ölhävarfester!

Det är nu i höstmörkret som festivalpeppen börjar på riktigt. September var en lång bakfylla och nu när höstmörkret kryper närmre inpå oss är det hög tid att blicka framåt. Vilka band ser vi på festivalerna sommaren 2015? Det börjar vi fnula på redan nu, och utgår från nordens största festival Roskilde, som får agera riktmärke åt resterande festivaler. Linus har redan kommit med sina gissningar och för att inte framstå som en mes, så tänkte jag komma med ett gäng ALLDELES egna. Öppna en ljummen burköl och dröm dig bort.


1. Radiohead

Thom Yorke och Radiohead är i full gång med att spela in sitt nionde studioalbum och det har redan börjat spekuleras kring Glastonbury. Vi har sett dom på Roskilde tidigare och bandet har absolut kalibern som krävs för att båda locka mängder av människor och leverera en underbar show som headliner på Orange. Dessutom prisklassen under sinnessjuka Rolling Stones och Bruce Springsteen som har för vana att roffa åt sig halva Roskildes budget.


2. Foo Fighters

Nytt album på gång och båda parter i Festivalpodden har en magkänsla om ett lite hårdare Roskilde nästa år. Foo Fighters har dessutom inte spelat på Roskilde sedan 2005 och visst börjar det bli dags för Dave Grohl att frälsa de danska luftgitarristerna?


3. Adi Ulmansky

Roskilde missade Israeliska electro/hiphop-artisten Adi Ulmansky i år. Detta trots bokningar runt hela Europa och hyllningskörer från bland annat Glastonbury. Hennes spelning på Reeperbahn Festival för några veckor sedan ska ha varit grossescweinebra och bli inte förvånade om de danska bandbokarna har stått och myst med en Tuborg i baren. Roskilde brukar vara ganska sena med de kvinnliga artisterna. Ny EP på gång! Hotet skulle väl vara ifall Adi fick för sig att dra till staterna. Stanna i Europa!


4. Rise Against

Helt värdelöst i mitt tycke (var tvungen att påpeka detta) men blev nyligen klara för Rock Am Ring när den tyska kommersen hade debutsläpp. Lagom storlek, lagom pris, drar gott om rockiga danskar. Känns som om det är ganska givet. Ångestfyllda flashbacks från högstadiet incoming!

 

5. Diana Ross

Kan vara en hur knasig eller klockren gissning som helst men jag kan inte blunda för att det småryktas att souldrottningen har varit i kontakt med Glastonbury. Kan Dolly Parton, kan Diana Ross. Kunde Stevie Wonder, kan Diana Ross. Snälla Roskilde! Det här hade varit hur fett som helst. I’m coming out!


6. Thåström

Jag har ofta gissat på Thåström. Ofta haft fel. Men nu, med nytt album och endast en spelning i huvudstaden på våren tror jag fan att det är dags. Thåström älskar Köpenhamn, Köpenhamn älskar Thåström. Ge mig. Tack.

Puss och hej!
/Filip Beijer

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *