Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

Fuck you höstdepression!

Vi är i oktobers mittpunkt. Här på den svenska rivieran, dvs Malmö, piskar regnet mig ansiktet när jag cyklar både till och hem från jobbet. Den året runt ständiga motvinden är som hårdast och jag kommer på mig själv med att räcka finger rakt upp mot himmeln flera gånger. Mot Gud. Fuck you Gud. Fuck you människor, som valde att bosätta er på det norra halvklotet.

Sådär har jag känt och gjort sedan jag lärde mig cykla. Fingret har i ilska riktat sig mot himmeln 3/4 av åren som gått. Jag hatar kyla. Jag hatar regn. Jag hatar blåst. Nej, kombinationen gör det knappast bättre.

Vi är så långt ifrån sommar vi bara kan komma. Men trots min pessimistiska fingerknullartext är jag inte det minsta pessimistisk. I alla fall inte när jag är inne i värmen. Här inne är jag sådär pirrigt nyförälskad i vad som komma skall.

Nästa festivalsommar.

Jag drömmer mig lätt bort till känslan av att vakna någon timme innan bilen över Öresundsbron mot Roskildefestivalen ska rulla. Jag drömmer om ljummen öl i morgonsol. Om långa fyllepromenader på ändlösa fält utan mål. Om intima spelningar inpå småtimmarna. Sommarregn mot tältduken.

Jag planerar vilt och brett vilka festivaler jag ska åka på. USA, England, Tyskland? Antagligen rör jag mig inte längre bort än Göteborg pga ekonomiska skäl, men festivalsommaren är alldeles för långt bort för att behöva vara realistisk.

Jag ska till Coachella, Glastonbury, Burning Man, Austin Psych Fest, Primavera Sound och Leeds eller kanske Reading. Och jag planlägger hänsynslöst allt som ett barn med livlig fantasi.

När 2015:s festivalsommar kommer är jag 25 år gammal. Jag har med största sannolikhet redan levt 1/4 av livet, men istället för att fundera kring det ska jag utnyttja musiken, festivalerna och allt vad det medför så gott jag bara kan.

En sak är säker. Fuck you höstdepression. OM 255 dagar är jag berusad på ett fält på Sjaelland igen.

Puss och hej!
/Filip Beijer

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *