Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

Silly Festival Season: V 43

Where’s the musics första akter
Den FKP Scorpio-ägda showcase-festivalen Where’s the Music har släppt sina första akter. Det blir bland annat Beatrice Eli, Hello Saferide, Jennie Abrahamson och Kite som kommer få chansen att visa upp sina redan ganska etablerade namn för musikbranschen för att så småningom bokas till valfri FKP Scorpio-festival nära dig. Inget fel på bokningarna i sig, men just nu känns drömmen om en svensk motsvarighet till SXSW väldigt långt borta.

Calvin Harris till Bråvalla
Våra kompisar på Festivalrykten.se droppade igår ryktet om att en viss Calvin Harris är det första namnet Bråvalla kommer släppa. Och som vanligt när det rör sig om festivaler och elektronisk musik har inget av de traditionella medierna hängt på ryktet. Vi hänger däremot på, och tror det är mycket möjligt att ryktet stämmer. Calvin Harris känns som ett superlogiskt namn när nästa års monsterfestival ska börja byggas. Håll även koll på namn som Metallica och Lorde när det är dags att spänna musklerna ytterligare.

Det danska festivalkriget
Apropå Lorde. Det danska festivalkriget rullar på och blir bara mer och mer infekterat. I korthet: Odense presenterar ny storfestival med ett FKP Scorpio-finger med i leken. Roskilde med bihang går rasande ut och bojkottar bokningsbolag med Northside (ytterligare FKP Scorpio-festival)-kopplingar varpå Northsideägare svarar med att sälja de berörda bokningsbolagen. I denna sörja, som vi inte riktigt hänger med i längre, går bokningsbolagen i sin tur till attack i jättelångt mail, på danska dessutom, som genomsyrar detta sedan länge helt utflippade krig ytterligare. Och mitt i all denna veva dyker nu slagsmålshungriga medier på och hojtar om att någon måste boka Lorde. Ska Northside eller Roskilde plocka upp henne till nästa sommar? Finns det ens några konkreta bud att tala om eller är allt detta bara ytterligare en vedbit i den redan okontrollerade elden? Vi kommer hursomhelst med skräckblandad förtjusning försöka fortsätta följa utvecklingen, så gott det går.

I övrigt: 

Säkraste festivaltipset just nu: 
Foo Fighters till Roskilde
Calvin Harris till Bråvalla
Crazy Frog till Emmaboda

 

För mer festivalsnack: Lyssna som vanligt på FESTIVALPODDEN

Puss och hej!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *