Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

Silly Festival Season: V 44

Calvin Harris till Bråvalla
Bråvalla har fortfarande inte gått ut och bekräftat det rykte som vi hakade på förra veckan om att Calvin Harris skulle vara festivalens första bokning. Kanske är de fullt upptagna med att äntligen försöka betala tillbaka alla de besökare som gick miste om sina pengar i paybandgate? 

Roskilde och könsfördelningen
Roskilde släppte tidigare idag nästa års första headliner. Efter gårdagens teaser i form av DETTA, var vi många som trodde och hoppades på att Roskilde kanske tagit sig i kragen och äntligen bokat en kvinnlig headliner. Det visade sig vara naivt av oss, när det istället visade sig vara Pharrell, den glade mannen med de lustiga hattarna, som blev bokad. Vare sig man gillar bokningen eller ej fortsätter Roskilde fylla på den mörka ”No girls allowed”-statistik de presenterat sedan länge. Vår härliga lyssnare Martis Presson sammanställde statisk över könsfördelningen på Roskildes två största scener från 2006 till idag. Resultatet blev:
Orange: 90,8 % män
Arena: 83,9 % män
Roskildes argument fortsätter vara ”We don’t book gender, we book music*.
Happ.

Northsides första släpp
Imorgon släpper Northside sina 5 första namn inför nästa års upplaga. Redan nu vet 13 lyckliga danska eldsjälar vilka det rör sig om, då akterna presenterats för dem i vad som enligt danska medier rör sig om en ”genial pr-kampanj”. De har nämligen låtit eldsjälar lyssna på vilka band det rör sig om via hörlurar och sedan filmat deras reaktioner. Oklart vad det är som är genialt i detta, det enda vi tittare ser är ju ett gäng glada människor som säger ”godt!” i en minut eller så. Det finns inte en chans i världen att vi kan räkna ut vilka det rör sig om via detta. Vi får helt enkelt vänta till imorgon, där det nog inte är omöjligt att Lorde visar sig vara en av namnen. En kvinnlig headliner, som vi hellre hade sett Roskilde presentera. Men det lär vi väl bara kunna drömma om.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *