Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

10 akter som Roskilde släpper på torsdag

På torsdag är det äntligen dags. Då släpper Roskilde de återstående akterna till årets upplaga av festivalen. Inte mindre än 90 akter! (Om vi räknat rätt). Vi har spekulerat hej vilt om vilka det kan tänkas vara under hela vintern, och gör därför nu ett sista nedslag i ämnet. Här är helt enkelt de 10 akter som vi tror det är mest troligast att vi hittar i släppet på torsdag.

 

Die Antwoord 
Sydafrikanska stökduon uppges vara klara efter ett rykte som bland annat haft sin väg via våra pålitliga kompisar på Festivalrykten.se Senast de gjorde kaos med Roskilde var 2010, vilket gör att en comeback känns mycket trovärdig. Ett av våra säkraste tips.

Drake 
Ryktas vara klar för Bråvalla. Och då han ställde in sitt Roskildebesök förra året känns det inte bara troligt att Roskilde gjort ett nytt försök att boka honom i år – utan också givet.

Katzenjammer
Norsk folkmusik med härliga kabaréinslag som skriker av orange feeling. Då de är klara får Bråvalla känns det väldigt troligt att de tar en tripp till Roskilde när de ändå är i farten.

Perfume Genius
Stod för en av de mest minnesvärda spelningarna på Roskilde 2012. Då på den minsta scenen. Efter att ha släppt en av förra årets bästa plattor, samt växt en hel del i popularitet gissar vi på en bejublad Roskildecomeback.

Nelson Can
Danmarks coolaste rocktrio med rötter i Roskildefestivalen har inte varit där sedan 2012. Med en ny platta i bagaget vore det konstigt om inte comebacken är ett faktum.

Alabama Shakes
Är på Europaturné under sommaren, med en märkligt tom lucka i turnéschemat för tillfället. Ni kan ju aldrig gissa under vilka datum denna luckan befinner sig?

Foals 
Lirar på Siesta (Bra jobbat Siesta) som i år krockar med Roskilde. Kan lilla Siesta, så borde väl Roskilde också gjort det?

Ride
Årets Slowdiveband återförenas med creddfestivaler på schemat. Självklart borde detta också innebära en Roskildespelning. Om inte, så kanske de ersätter Drake när han ställer in igen?

Caribou
Lirar på i princip alla festivaler med värdighet den här sommaren. Så även Roskilde, skulle vi våga påstå.

Todd Terje
Fantastiska Todd Terje, som sedan sitt uppsving lirat på alla festivaler med credd. Utom Roskilde då. För fasen Roskilde, så kan ni ju inte ha det. Självklart bokar ni Todd Terje i sommar. Snälla.

 

Bonus: 3 akter som kaaaaanske kommer. (Men antagligen inte)

Patti Smith
Vi har tisslat och tasslat om Patti Smith enda sedan hon utlyste sin comeback. Men frågan är om det blir något Roskilde nu när Paul McCartney blev årets monsterbokning. Vi börjar tvivla.

Jack Ü
Vi har snackat om Diplos och Skrillex gemensamma projekt Jack Ü sedan September förra året. Mest eftersom det hade varit en grymt bra stängningsakt. Vi tror dock att oddsen på ett Roskildebesök är obefintliga, men nämner dem ändå, för att åtminstone gardera oss.

Thåström
Kanske, kanske inte. Vi har länge spekulerat om det, men allt eftersom har Thåströms festivalvägar varit ganska luddiga. Vi hoppas, men tvivlar samtidigt in i det sista.

 

Övriga intressanta namn som vi kanske får se, men som vi inte riktigt vågar hoppa hej kring än:
Blur, Jonathan Johansson, Panda Bear, Elliphant, Björk

 

För att få odds på alla akter som vi tippar till Roskilde: Kicka HÄR

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *