Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

När Linus trodde han smugglade in Johan Palm på Sweden Rock

Denna_emo_killen_fixade_jag_in_gratis_pa_festivalen_pa_srf_i_somras_genom_att_saga_till_vakterna

Alright! Då kör vi! Med start idag och framåt, så länge jag orkar och inte skäms, så kommer jag helt ogenerat släppa lös bilder från mitt festivalarkiv, samt bjuda på historierna bakom dem.

Först ut är ovan bild, på någon 15-årig liten pöjk som smugglade in sig själv på campingen på Sweden Rock 2008 (eller var det 2009, jag minns faktiskt inte) och kom till vårt camp i hopp om hjälp. Han behövde nämligen ha tag i någon som kunde låtsas vara hans storebror för att övertyga vakterna borta vid festivalingången om att han bara var 12 år gammal. Han skulle nämligen komma in gratis på området då. Jag, som befann mig i en tung berusning vid hans ankomst, skrek glatt att jag tänkte ställa upp och hjälpa pöjken. Inte främst för att jag tyckte synd om honom, nej, jag var istället fast benägen i att hjälpa honom eftersom jag i min berusning var fullkomligt övertygad om att pöjken i själva verket var den före detta Idoldeltagaren och den numera bortglömda flickidolen Johan Palm. Minns ni honom?

Pöjken sa: ”När vi kommer fram till ingången säger du bara att du är min storebror så sköter jag resten”
Jag svarade: ”Du är ju Johan Palm! Hörni det är Johan Palm”, medan jag sluddrandes skrek åt mina campvänner medan jag försökte peka mot pöjken, men antagligen, i berusningen som sagt, pekade på någon helt annan punkt i fjärran.

Nåväl, jag tog ovan smygbild på Johan Palm, innan vi begav oss iväg mot festivalingången. Väl på plats snakeade vi utan problem in honom. Han tackade för hjälpen och gav mig en liten flaska whiskey som han hade smugglat in via skorna (det bisarra bara i det, killen var 15 år och redan en veteran när det kom till att smuggla in saker på festivalområden!) och sedan såg jag honom aldrig igen. Hela kvällen gick jag runt i tron om att jag hade hjälpt Johan Palm in på Sweden Rock gratis. ”Om ni ser Johan Palm inne på området är det min förtjänst!”, skrek jag åt främmande människor som jag passerade, med jämna mellanrum.

Och sen var det inte mer med det. Tills jag dagen efter såg bilden i nyktert tillstånd och insåg att det inte alls var Johan Palm jag hade smugglat in.

Så här 5 år senare konstaterar jag ändå att jag fortfarande inte blivit klokare när det kommer till formeln ”alkohol+inbillning=kändisar”. Nej, de gånger jag är berusad händer det fortfarande att jag får syn på människor som jag inbillar mig att de i själva verket är kändisar

Ett_ar_sen_jag_traffade_Paul_McCartney_i_Lysekil_Vilka_tider_Fast_dom_ar_battre_nu_Jag_har

Här står jag till exempel i efterdyningarna av en Backyard Babies-spelning i Lysekil 2007 och tror att jag blir fotograferad med Paul McCartney

424383_10150577620436426_1235941592_n

Här är ett lite färskare exempel från 2012 när jag inne på den numera nedlagda Malmöklubben Retro (RIP!!!) tror mig ha fångat South Park-skaparen Matt Stone i vimlet.

Uj uj. Jag har många, många, andra exempel i mitt bildarkiv. Men jag väljer nog att hålla dem för mig själv.

Puss och hej!
/Linus

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *