Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

Detta tänkte Linus se på Roskilde i år

11147860_10152597092461706_8125887950323984180_o

 

Det sägs att Roskildes line up är färdig för i år, även om en konspirationsteoretiker inom mig vill påstå att Drake också lär ansluta. Och med det sagt kan man konstatera att Roskilde gillar att vara ute i god tid när de stänger bandbokningen. Den enda festivalen jag spontant kan komma på som har bättre framförhållning till att göra klart sin poster är Sweden Rock, som redan var färdigbokade i typ December förra året. Vilket är sjukt modigt av en festival som för det mesta bokar gubbar som kan falla ihop och dö närsomhelst.

Nåväl, med en färdig line up kommer också ett färdigt dagsschema så att tråkmånsar som köper endagsbilljetter kan planera. Det sägs att vi som ska vara där alla dagarna också kan planera vad vi ska se. Men eftersom inga tider släpps förrän i tidigast början på juni är det livsfarligt att börja peppa vem man ska se redan nu, eftersom krockar med mycket stor sannolikhet kommer förekomma.

Nu är ju inte jag en av dem som kan hålla mig undan, och just därför har ni vad jag planerar att se här nedan:

Onsdag:

En sak ska ni ha klart för er: Jag tycker Roskildes line up är ganska perfekt i år (om man bortser bristen på kvinnliga artister). Inte för att de har bokat mycket bra grejer. Nej, för att de har bokat lite grejer som jag tycker är skitbra. Jag hatar nämligen att ha ett fullspäckat schema på Roskilde. Jag vill egentligen bara hänga på campingen och festa, se ett band eller två på kvällskvisten och sedan fortsätta festen. Det är så långt avstånd mellan scenerna på Roskilde att min pepp hinner dö medan jag tar mig mellan scenerna. Och just därför är torsdagen perfekt. Där finns egentligen inget jag är så jättesugen på att se. The War on Drugs såg jag via livestreamen från Coachella i helgen (tänker mig att alla deras spelningar är likadana) och Timbuktu har jag sett fler gånger än antalet gånger Filip snackat om sina sjukdomar i podden. Jag tänker mig helt enkelt att jag förlänger warm up-festen och kör en heldag på campingen. Och får jag feeling ganska jag glider in framför orange, glad i hågen, och knäpper med fingrarna lagom tills Pharrel kör Happy. Jag utgår sedan från att Rustie fått en nattspelning borta på Apollo. Det är där jag avslutar festen.

Torsdag:

Torsdagen blir rolig. För då lirar Ryan Adams. En snubbe som jag lyssnat på sedan jag var tretton och som jag kommer peppa som fan de kommande veckorna. Ryan Adams är med andra ord exakt en sådan artist som jag kommer att skita i att se när det väl är dags. Nej, jag vill ha stökiga spelningar, så jag kommer prioritera Die Antwoord och Tropkillaz. Men de lär nog lira rätt sent. Därför värmer jag upp med att få återförenas med fantastiska Perfume Genius. Hans spelning på Roskilde 2012, på minsta scenen Gloria, är fortfarande en av de bästa spelningarna jag sett. Jag räknar med att det kommer vara lika magiskt den här gången. Eftersom svenska artister har en tendens att ge järnet på Roskilde, och inte alls vara lika bekväma och självgoda som de kan vara på svenska festivaler, kan det vara en god idé att se Veronica Maggio. Hennes spelning lär bli riktigt bra. Övriga som jag kommer peppa men säkerligen kommer att missa: Florence and the Machine, St Vincent och ILOVEMAKONNEN. Den observanta har kanske noterat att jag inte nämnt Muse. Det beror på att jag är inställd på att de kommer krocka med Die Antwoord och därför valt att strunta i dem tills spelschemat är släppt.

Fredag:

Fredagen har möjlighet att bli den bästa dagen, om Roskilde spelar ut tiderna rätt. Jag tänker mig att de först och främst låter Kygo lira tidigt på dagen, på Orange, när solen skiner som vackrast. Hans mys-house är perfekt för solsken och häng på en filt, medan man låter bakfyllan övergå i salongsberusning. Efter det är det så mycket bra hip hop att det är jobbigt. Kendrick, Run the Jewels och Kate Tempest, vad ska man välja? Jag tror jag kör på Kate Tempest. Hon känns trots allt mest Orange feeling. Sedan vore det ju trevligt att se Mew med tanke på att jag var så full att jag däckade under en husvagn och missade dem senast de lirade på Roskilde (en historia som jag för övrigt berättat så många gånger i podden att jag är trött på den själv). Men det får vi ta som det kommer. Det viktiga är att hinna sänka en hel flaska “små gule” för att nå den perfekta festkänslan lagom till att Disclosure stänger fredagen från Orange. För det UTGÅR jag ifrån att de ska göra, hör ni det Roskilde?

Lördag:

Sista dagen på årets Roskilde. Får ont i magen av ångest när jag tänker på det. Redan nu. Jag hatar sista dagen på Roskilde och kommer nog ha svårt att känna pepp för något den här dagen. Därför är det så illa att Thåström lirar den här dagen. Hans deppiga aura kommer få mig att vilja dränka mig i Roskildesjön. Och just därför så skiter jag nog i honom. Mitt fokus ligger främst på att se Nicki Minaj, som säkert kommer stå för en av festivalens bästa spelningar. Och eftersom Roskilde hatar kvinnliga artister och ger blanka fan i att lyfta fram dem skulle jag tippa på att de placerar henne på Arena så att hon krockar med Paul McCartney som håller låda borta på Orange. Men han lär ju hålla på i 3 timmar så vi ska nog kunna klämma in båda, när allt kommer omkring.

 

Där har ni det! Ett schema som kommer vara helt orelevant när det väl är dags. För jag reserverar mig för 1000 ändringar. Vilket gör texten lika meningslös som livet, när det inte är festival. Det enda jag egentligen ville skriva var ju: VAD HADE NI TÄNKT SE?!?!

Puss och hej!
/Linus

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *