Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

Roskilde eller Krockskilde? SPELSCHEMAT ÄR HÄR!

Dagen då Roskildepeppen når sitt klimax är kommen. Spelschemat är släppt! Det är nu vi på allvar kan börja planera vad vi tänker festa till och kan få ångest över vilka vi kommer missa på grund av krockar. Så hur ter sig årets spelschema? Vi går, i sann Festivalpodden-anda, genom dag för dag för en analys här nedan.

OBS! Vi väljer att strunta i att kika närmare på Warm Up-dagarna tills vidare. Men vi kan samtidigt konstatera att valet att placera Silvana Imam på Apollo kl 21.00 på tisdagen är en PERFEKT final på warm upen. Dock lite jobbigt att Hey Elbow lirar på Rising en timme tidigare (en scen som låg helt åt helvete förra året). Förbered er på att “rusha”.

Skärmavbild 2015-04-30 kl. 09.13.37

Onsdag

Det blir en mjuk uppvärmning på onsdagen. Om man tänkte följa Linus taktik (det vill säga skita i allt och supa sig salongs på campingen för att sedan få feeling och dyka upp framför Orange och knäppa fingrarna till Happy) kommer det bli en bra dag. Är man som Filip och gillar snubbar med gitarrer kan man lugnt och sansat parkera sig på Arena hela kvällen utan att oroa sig för några krockar.

Plus för dagen: Att vår skånska stolthet Timbuktu fått en fin tid att i princip kunna kicka igång festivalen med.
Minus för dagen: Rustie spelar för tidigt på kvällen.
Jobbiga krockar: Rustie och Pharrell.

Skärmavbild 2015-04-30 kl. 09.14.05

Torsdagen

Här har vi dagen som utan tvekan blir den mest festfyllda. Die Antwoord kl 1.00 på Orange kommer bli kaos. Ett bra kaos såklart. Och vill man förlänga detta kaoset är det bara att dra till Apollo kl 2.30 för att se Tropkillaz. Linus, som brukar spåra ut under en av dagarna på Roskilde, lär väl ha sitt moment här. Det är också fint att Veronica Maggio fått en tidig spot på Arena. Det kan bli en perfekt bakisspelning att peppa igång till. I övrigt är det lite konstigt att Ryan Adams ska lira på Orange. Det känns inte som att han kan fylla den, varken på scen, eller publikmässigt.

Plus för dagen: Festpotentialen som natten står för.
Minus för dagen: Perfume Genius förtjänar en bättre scen än tråkiga Pavilion.
Jobbiga krockar: Foxygen och Florence + The Machine

 

Skärmavbild 2015-04-30 kl. 09.14.46

Fredag

Här har vi den jobbigaste dagen. Heter man Filip Beijer kommer man springa mellan så många scener att varje Tuborg man dricker kommer ha noll inverkan. Annars är det mest kvällen som är konstig. Det faktum att Mew får stänga Orange, istället för Disclosure är konstigt, med tanke på att Disclosure hade kunnat stå för en mycket mäktigare avslutning. Men men, Mew är ju heliga för danskarna så självklart ska de alltid ha den bästa jävla spoten, fast de lirat där 100 gånger. Att vi bjuds på Kygos mys-house  kl 2 på natten istället för 2 på dagen kan riskera att bli ett sömnpiller.

Plus för dagen: Att den som är på Roskilde för att se så mycket band som möjligt har sjukt mycket bra att se hela dagen.
Minus för dagen: Susanne Sundfør på dagen och Kygo på natten. De borde byta plats.
Jobbiga krockar: Inte krockar i sig. Utan mer att många av akterna flyter in i varandra, vilket resulterar i ett jävla rännande.

 

Skärmavbild 2015-04-30 kl. 09.15.05

Lördag

Sista dagen på Roskilde. Den deppigaste dagen på året med andra ord. Men om man mot förmodan inte deppar ihop är det en bra dag. Det är skönt att se att Nicki Minaj får lira på Orange, trots att Roskilde inte valt att placera henne som en headliner på postern. Och Jamie XX som stängningsakt på Roskildes bästa scen, Apollo, kan bli en fantastiskt fin avslutning.

Plus för dagen: Kane West. Vi har ingen aning om vem det är, men tänker oss att någon som är så lurig att den nästan döper sig till Kanye West måste spanas in.
Minus för dagen: Att housegeniet Dixon inte kunde fått en bättre plats än samtidigt som Paul McCartney.
Jobbiga krockar: Chelsea Wolfe och First Aid Kit.

 

Övrigt

Vi konstaterar att vi i det stora hela är väldigt nöjda med årets spelschema. Det kan trots allt aldrig bli perfekt, och om det inte kan det bli det är detta i alla fall nära. Nu återstår att se vilka som blir de sista akterna som Roskilde släpper. Det lär inte bli några stora. Eller kan det hända att det är Refused som är den sista TBA till Avalon? Det känns kanske inte så rimligt. Vi passar även på att begrava Linus teori om Drake-bokningen (Äntligen).

Nu är det bara ren Roskildepepp som gäller. Vi kommer givetvis fortsätta analysera spelschemat i nästa avsnitt av podden, missa inte det!

Och viktigast av allt, precis som vanligt, vad tycker NI om spelschemat?

Puss och hej!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *