Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

Festivalregn – Eller de 10 bästa låtarna från 2010-talet

Regniga dagar som dessa är det svårt att känna festivalpepp. Man sluter ögonen, blundar och ser lera i sitt inre. Var man på Roskilde 2007 knyter man dessutom näven, blickar upp mot skyn och säger “We will never forget”. Och är man som jag så har man svårt att hitta referenser över huvud taget.

Jag har nämligen haft tur med regniga festivaler. Jag har besökt circa 10 festivaler i Sverige och aldrig upplevt mer än lite duggregn. Och på mitt första Roskilde anslöt jag 2 dagar in i festivalen och missade allt det regn som kom på den festivalen. De enda spår av lera var de få som är på bilden ovan (denna syn var för övrigt en av de första jag möttes av någonsin på Roskilde, jag var hooked direkt). Och året efter det upplevde jag endast regn första dagen, i kön. Jag minns att jag och mina vänner, Josep och Ariel, tog skydd inne i en bajamaja. Det var tider det.

Denna brist på regn har varit bekväm. Men den är samtidigt också förödande, med tanke på hur självsäker den har gjort mig. Lite för självsäker. Jag har nämligen aldrig regnkläder med mig när jag åker på festival. Inte ens gummistövlar. Och varje gång någon påpekar denna idioti för mig hånskrattar jag deras förmodade fara rakt i ansiktet, som om jag vore Nala i Lejonkungen. Jag är saker på att jag kommer jag straffas för detta en (o)vacker dag.

Nåja, för att råda bot på tristessen som kommer med regniga dagar gör jag listor. Låt oss därför avsluta detta meningslösa inlägg med just en sådan. Min lista över 2010-talets bästa låtar.

Puss och hej!
/Linus

10. Kendrick Lamar – Backseat Freestyle
9. Rihanna – We found love
8. Crystal Castles – Not in Love
7. M83 – Midnight City
6. Robyn – Dancing on my own
5. MØ – Glass
4. Bon Iver – Perth
3. Usher – Climax
2. Disclosure – Latch
1. Daft Punk – Doin it right

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *