Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

Festivalguiden: Så håller du dig fräsch och snygg på festival

Många så kallade festivalrävar förespråkar att en helt ska skita i hygien och yta under Skärmavbild 2015-05-06 kl. 22.55.55festival och bara festa loss och leva i nuet. Men om du som jag känner att du inte kan gå runt med osande armhålor och ett fågelbo på huvudet i en veckas tid så följ dessa enkla tips. Först och främst din packning. Som du säkert hört förut, packa varje klädtyp i individuella plastpåsar. Detta för att hålla ordning i tältet, men också för att separera smutsiga från rena kläder. På detta sätt slipper du förhoppningsvis dra på dig den Pinard-dränkta tröjan du hade på dig första dagen.

När det kommer till din toalettväska då, vi börjar med de allra mest grundläggande artiklarna:

– Våtservetter. Dessa tvagar du dina armhålor, händer, ansikte och kön med mellan eventuella duschar. Med en våtservett kan du också ta bort fläckar på kläder, skor och rengöra snuskiga toalettsitsar. Apoteket säljer oparfymerade i paket om 10 st, köp ett gäng såna så gör det inget om du tappar paketet i en makrillsklick, och du kan ha med ett i handväskan för nödsituationer.
– Tandborste. Du kommer långt med en tandborste, tandkräm kan du alltid tigga av en campkompis. Var inte äcklig, borsta tänderna.
– Solkräm, gärna 30, helst 50. Ingen vill bränna sig och tänk vad mysig en morgon kan bli med lite kollektivt ryggsmörjande. Och smörj flera gånger per dag. Ett spf i stick-form är perfekt att ha med sig i fickan.
– Alcogel. Efter toalett, innan mat, inte för groggar (tried and tested by yours truly), bakterier och smuts sprids lika snabbt som en skål på campingen, så använd alcogel. Dock ersätter inte alcogel handtvätt efter ditt långbesök på bajamajan, tvätta händerna med vatten. Ett knep för att minska odören på bajamajan är att smörja in händerna rikligt i alcogel och inhalera alkoholångorna under ditt besök.
– En liten handduk. Du behöver inte ett stort badlakan, det tar bara stor plats i din packning och tar lång tid att torka.
– Deo, gärna i sprayform. Så att du luktar gott. Vad som nu följer är vad många kallar överkurs och som du säkert klarar dig utan, men som ändå bidrar till ökad komfort och freshness och i alla fall får mig att kunna slappna av och njuta av festivalen.
– Intimservetter och avsminksningsservetter. Pga LYXEN
– Ett prov eller resestorlek parfym. Detta, mina vänner, kommer ni tacka mig för. Att andas in och känna patchouli och vanilj istället för kiss och spya är ljuvligt.
– Torrshampoo, så slipper du duscha i dag igen.
– Shampo, balsam och duschtvål, i miniförpackning. För den dagen du faktiskt släpar iväg dig till en dusch.
– En liten bliwtvål och nagelborste. Lika viktig som dagens första öl har en redig handtvätt blivit för mig. Gnugga på och få bort gårdagens smuts och synder. Vattensinkarna vid bajamajan är dessutom ett perfekt ställe att träffa nya vänner på.
– Resorb och paracetamol. För de dagar mössan är extra tung.
– En rulle toapapper, lika viktigt som silvertejp. – Öronproppar – Aloe Vera-gel. Insektsbett, solbränna och så vidare.

Om du som jag släpar med dig smink till festival så tänk på att det du har i ansiktet och på fingrarna kommer följa med dig hem i sminket. Så ta inte med dina dyraste prylar och försök få ut så mycket användning som möjligt i en produkt. Bronzer funkar som ögonskugga, läppstift går att dutta på kinden som rouge etc. Satsa hellre på roliga grejer som färgglada eyeliners och glitter.

/Sofia Berg

Foto: Michaela Tungström

P.S. Festivalpodden intygar att dessa tips är skrivna av en sann festivalare. En jävligt fräsch festivalare
Puss och hej!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *