Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

Plus-prognos på Markus Larsson inför festivalsommaren 2015

Skärmavbild 2015-05-15 kl. 13.36.39

Vår gamle favorit bland musikskribenter, och ett återkommande namn i podden, Aftonbladets Markus Larsson har fått äran att skriva ihop ett litet alster där han sätter plusbetyg på sommarens festivaler (eller de festivaler han hört talas om). Det är en intressant läsning. Så pass intressant att vi tycker det är dags för vår egna lilla sammanställning. Hur mår Markus Larsson inför festivalsommaren? Hänger han med i svängarna? Vi sätter helt enkelt plus på honom utifrån hans egna plus:

Skärmavbild 2015-05-15 kl. 13.17.28

Slutsats: Precis som alla andra som försöker vara roliga så poängterar Mackan att Azealia Banks är ett plus (om hon kommer). Vi tycker det är lite taskigt att avfärda USS bästa bokning hitintills. Ge dem en chans för fan! (Fast hon kommer nog inte). Vi får dock hålla med honom om att han har en poäng kring Interpol.
Festivalpoddens betyg: ++

Skärmavbild 2015-05-15 kl. 13.20.18

Slutsats: Här är Mackan lite luddig. Här menar han nämligen på att vi aldrig tidigare sett dess like i Sverige när det kommer till festival. Att Bråvallas line up är toppad till max! Mackan var med andra ord inte imponerad av trion Kanye West, Iron Maiden och Awell/Ingrosso förra året. Men nu jävlar är det på topp! När gamle Robbie dyker upp. Varför ingen festival mår bra av Muse är en fråga vi så gärna hade önskat svar på för övrigt. Mycket luddigt.
Festivalpoddens betyg: +

Skärmavbild 2015-05-15 kl. 13.24.19

Slutsats: Här får vi ändå medge att Mackan är rätt på allt i sin motivering. Kanske beror det på att det är en festival som håller till innanför tullarna och är ett område som Mackan har stor koll på, med tanke på att han bara lämnar det området när det vankas Schlagerturné.
Festivalpoddens betyg: +++

Skärmavbild 2015-05-15 kl. 13.26.10

Slutsats: Här är Mackan luddig igen. Han rabblar upp namn som Pet Shop Boys, Patti Smith och Chic. Men väljer ändå att påstå att WoW saknar en spektakulär huvudakt??? Vad är en spektakulär huvudakt enligt Mackan då? Bob Dylan? Bruce Springsteen? Christer Björkman???
Festivalpoddens betyg: +

Skärmavbild 2015-05-15 kl. 13.28.08

Slutsats: Nu har vi sett allt. En gammelmediajournalist som myntar uttrycket “orange feeling”. Vi vet inte riktigt vad vi ska tycka. Nog för att vi tycker om Mackan för att han ger högst betyg till festivalen som förtjänar högst betyg. Men samtidigt, vad sysslar han med? Av alla akter han kan nämna bland plusen så väljer han Kendrick Lamar? Det är så tydlig positionering från denna bleka norrlänning. Det finns inte på kartan att Mackan lyssnar på Kendrick Lamar. Det är bara en sådan artist han sätter på sin “Topp 20 bästa album 2015”-lista för att visa kidsen att han “hänger med i svängarna”. Och att sätta Danmarks nationalklenod Mew som minus och tro att han kan åka till Roskilde och inte bli rullad i Tuborg och fjädrar är ett modigt drag. För övrigt är det ju extra intressant att Mackan skriver att det är i Roskilde det händer, när han några meningar tidigare avfärdat Bråvalla med motiveringen att “festivaler inte mår bra av Muse”.
Festivalpoddens betyg: +

 

Det var det. Ja, helt ärligt. Mer än så var det inte. Vart festivaler som Emmaboda, Öland Roots och Sweden Rock blev av är den stora frågan. Festivalpoddens slutgiltiga Markus Larsson-dom blir därför: Stanna hemma i sommar.

Puss och hej!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *