Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

Festivalbloggen – Rykten vi boomat inför festivalsommaren 2015

Vi skryter gärna om vår fantastiska känsla kring att förutspå och gissa vilka band och artister festivaler tänker släppa. Vad vi däremot inte brukar hojta högt om är de gånger vi har fel. Så för en gångs skull tänkte vi svälja äran och bjuda på våra värsta missar inför årets festivalsommar:

Jack Ü till Roskilde
Ett tidigt rykte som Linus droppade redan under sensommaren 2014, när röken från Roskilde 2014 knappt hunnit lägga sig. Enligt Linus var Jack Ü ett naturligt steg att följa upp den succéartade Major Lazer-spelningen med. ”Jag kan inte tänka mig en vettigare akt att stänga med”, som han nöjt konstaterade innan han kröp under sin sten och skämdes.

Radiohead till Roskilde
Också ett tidigt rykte. Här var det Filip som lekte smartass genom att peka på vad han trodde var självklarheter. ”Självklart kommer Thom Yorkes till Roskilde 2015. Detta blir hans comeback-år”. Så här ett halvår senare kan vi erkänna att det enda som gjort sken av sig rörande Thom Yorke är hans skägg.

Fleetwood Mac till Roskilde
”Mycket talar för att Fleetwood Mac är årets gubb/tantbokning till Roskilde”, konstaterade vi nöjt under vintern. Med kommentarer från våra älskade lyssnare, som till exempel ”Jag kommer döda er om ni har fel i detta” förbereder vi oss nu för att ansöka om polisskydd inför festivalsommaren.

AC/DC till Roskilde
När vi insåg att Fleetwood Mac inte skulle komma gick vi istället på AC/DC-spåret. Och ja, vi hade väl dels rätt. AC/DC gör en spelning i Roskilde i sommar. Den råkar bara äga rum en vecka efter själva festivalen.

Foo Fighters gör alla festivaler i sommar
Tja, vi har tappat räkningen kring hur många festivaler vi kastat Foo Fighters mellan inför sommaren. Alla utom Glastonbury, hehehehe

Wu-Tang Clan till Way out West
Denna var ju bara irriterande. Vi tjatade länge om att Wu-Tang Clan skulle komma till Way out West. Och så tog Bråvalla dem. Kul bonus: Vi körde samma grej med Ellie Goulding och Kygo. Var tvärsäkra över att Bråvalla skulle ta dem, när de i själva verket blev WoW-bokningar. Mycket märkligt.

Drake till Roskilde
Vi tjatade in i det sista. Och inte ens nu när det återstår 3 mindre akter för Roskilde att presentera vill vi släppa honom. Men ja, okej, vi erkänner, även om vi var..

Drake till Bråvalla
..tvärsäkra på att han skulle dyka upp på Bråvalla. Så tvärsäkra att vi sa att vi var beredda att äta upp vår podcastmick om så inte var fallet. Så om inget mirakel inträffar snart är det väl bara att hugga in.

Puss och hej!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *