Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

Hur festival är egentligen denna artikeln, Cafe?

Förra veckan betygsatte vi Aftonbladets Markus Larssons festivalpotential via en text han skrivit om festivaler. En text vi trodde var rock bottom av de större mediernas sätt att bevaka festivalsommaren. Döm då om vår förvåning när vi snubblade över en text som var BELOW hans rock bottom, signerad Café.

Ja, ni läste Café. Tidigare stolt manstidning, som numera befinner sig i någon ålderskris i det att den fortfarande är en manstidning som numera hetsjagar besökare till sin hemsida via lajkat.se-inspirerade listor och annat trams. Och så frågar de profiler om vilka som är “sommarens fetaste festivaler”. Och då ser det ut så här, låt oss analysera:

Way out West:

Skärmavbild 2015-05-22 kl. 13.32.22

 

Analys: Okej, det kommer låta som att vi dissar Way out West nu, men det får ni inte tro. Vi gillar WoW! Det gör däremot inte de tillfrågade coola snubbarna här. För här rör det sig om tydlig positionering. Två tuffa snubbar, med de mest uttryckslösa och obehagliga blickarna ni kan tänka er försöker tuta i oss att de gillar festivaler. Ingen med sådana ögon uppskattar festivaler, inte ens Way out West. Då är det istället tummen upp till HanaPee som åtminstone drar till med ett härligt svar. Det är för övrigt synd att HanaPee inte gillar campingfestivaler med tanke på att hon verkar sitta inne på en fantastisk personlighet som skriker festival.

Så festival är dem:
HanaPee: 
4 av 5 tältstolar
Emil Persson: 1 av 5 tältstolar
Pelle Tamleht: 1 av 5 tältstolar

Frågade Cafe rätt människor?
Svar: NEJ!

 

Skärmavbild 2015-05-22 kl. 13.32.35

Analys: Åh, Malmös egna Kalle Lind, som självklart gör ett slag för Malmöfestivalen (Har Kalle Lind någonsin varit utanför Malmö???) och till råga på allt ställer upp med en fantastisk festivalskrikande bild. Tyvärr är det inte så jävla festival att toppa med Malmöfestivalen i slutändan.

Så festival är han: 2 av 5 tältstolar

Frågade Cafe rätt människa?
Svar: Ja

 

Skärmavbild 2015-05-22 kl. 13.32.49

Analys: Det kvittar hur gammal Fredrik Strage blir, han har en persona som aldrig slutar andas av festival. Och det blir ju ännu bättre när han dessutom lyfter fram Emmabodafestivalen. Vi hoppas vi ses där i sommar Fredrik! Vi ser fram emot att se Flux Pavillion med dig.

Så festival är han: 5 av 5 tältstolar

Frågade Cafe rätt människa?
Svar: 
Nja, han har ju trots allt aldrig varit på festivalen..

Skärmavbild 2015-05-22 kl. 13.33.04

Analys: Denna är lite småluddigt. Här har Café prickat rätt genom att fråga Kringlan Svensson som skulle kunna vara Psykjunta, ifall Psykjunta var en fysiks person. Han är dessutom rätt rolig när han kallar Café för en “sossetidning”. Å andra sidan har de frågat Johan Lothsson, chefredaktör på Gaffa, som i och med sitt svar och tillhörande bild lyckas distansera sig från både musik och festival (Fred Perry-piké, really? Är det din festivaloutfit?)  Han anklagar WoW för att ha tappat sen de gick upp till tre dagar och skyller på att bokningsbudgeten blivit lidande??? Nej, vi köper det inte, du är bara förbannad över att du inte orkar befinna dig på en festival i tre dagar.

Så festival är dem:
Kringlan Svensson: 4 av 5 tältstolar
Johan Lothsson: 1 av 5 tältstolar

Frågade Cafe rätt människor?
Svar: Både ja (Kringlan) och nej (Lothsson)

Skärmavbild 2015-05-22 kl. 13.33.20

Analys: Vi orkar egentligen inte kommentera denna. Två medelålders män (som bara vill göra smygreklam) ska alltså uttala sig om Bråvalla, nej, bara nej.

Så festival är dem:
David Sundin: 1 av 5 tältstolar
Nisse Hallberg: 1 av 5 tältstolar

Frågade Cafe rätt människor?
Svar: NEJ!

 

Slutsats: Om festivaler har dåligt rykte i Sverige så beror det inte på festivalutövarna, utan de större medierna som sviker sitt ansvar när det kommer till att bevaka dem. Och så kan vi inte ha det. Festivalpodden! Killing the festival destroyers since 2013.

Puss och hej!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *