Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

RIP Siesta

Otroligt tråkigt att Siestafestivalen åter tvingas lägga ner. För oss skåningar, och säkert många andra, har vi många fina minnen härifrån. Det var här många av oss gjorde festivaldebut och tog de första lärorika stegen i vad livet som festivalare innebär. Tack för det!

Med det sagt är det otroligt konstigt att läsa Siestas ursäkt till varför de lägger ner festivalen. De menar på att musikbranschen tagit en inriktning där dyra förskottsbetalningar innan festivalen gjort det omöjligt att genomföra den. Vår fråga är givetvis hur Siesta kan vara så naiva att de bokar upp dyra band från första början, när de uppenbarligen inte har råd att betala för dem. Vi hoppas att Siesta är den enda festivalen i Sverige att resonera på detta märkliga sätt, annars skulle det inte förvåna oss om vi ser en ny festivaldöd inom en snar framtid.

Felet ligger inte i musikbranschen. Felet ligger i den festivalledning som visat på brister redan vid förra nedläggningen, men lik förbannat fick förtroende att bygga upp festivalen igen, när de uppenbart bevisat att de inte var kapabla till det.

Festivalpodden varnade för att detta skulle hända redan förra året. Och det är i stunder som dessa vi hatar att ha rätt.

Siesta lanserade i och med sin omstart förra året en “pengarna tillbaka”-garanti vid icke-genomförd festival. Trots detta ser det nu mörkt ut för de som köpt biljett att få pengarna tillbaka.

Vi säger som sagt tack för den här tiden Siesta. Men vi ber er också förbli nedlagda nu. För vi vill kunna minnas tillbaka på alla roliga minnen från er festival. Inte alla gånger ni gjort era betalande besökare besvikna.

Puss och hej!
/Festivalpodden

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *