Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

Linus packlista inför festival

Jag befinner mig just nu i det där ångestfyllda momentet när en är tokstressad och håller på att fixa sin festivalpackning, trots att det är 2 dagar kvar till Roskildeavfärd. Och då jag i denna stress har jag hela tiden den där molande känslan över mig om att jag har glömt något. Så jag tänkte att jag slår två flugor i en smäll. Jag publicerar härmed min packlista i hopp om att ni ska påminna mig ifall jag glömt något, alternativt att jag påminner er:

Kalsonger & Strumpor x 1 par för varje dag på festivalen. (Med rena underkläder lever man alltid i illusionen av att vara ren)
Skor x 2 (Ful-converse för de slitna tillfällena, och fin-converse för de snygga tillfällena)
Tofflor (Så att man snabbt kan ta på sig något när man vaknar 6 på morgonen och är akut kissnödig)
Täcke (Glöm sovsäcken och satsa på ett täcke. Det är värt den extra platsen)
Kudde (Överlevaren pregar sovsäckspåsen full med kläder och gör en kudde av det. Jag satsar allt på absolut komfort istället)
Madrass (Men skit i pumpen. Det finns alltid en generös campgranne som lånar ut en till dig. Tur att inte alla festivalare resonerar så.)
Festivalfötter (Festivalfødder! Istället för gummistövlar. Se bild ovan)
Regnjacka (You never know)
Vårjacka (För de kyliga sommarkvällarna, tihi)
Hoodie x2 
T-shirts x5
Skjortor x3 
Linne x2
Byxor x2 
Shorts x2
Badbyxor
Mjukisbyxor
Dator (En annan måste ju “jobba” också)
Podcastmick
Telefon
Laddare
Hörlurar
Solcellsladdare (Skitbra för dig som vill ladda mobilen smidigt. En mobilladdare som laddas upp automatiskt tack vare solceller)
Tält 
Frullemat (Typ tunnbrödsrulle och kavli mjukost. Klassiker. Köp även en tub makrill om du vill lyxa till det)
Ölväska (Liten och smidig jävel som rymmer 12 öl. Perfekt när du går på rövarrundor)
Tältstol (Enbart för att uthärda köandet. När det väl är dags för insläpp så dumpar du denna, och snor en ny av samma campgranne du lånat pumpen av)
Spiderman-mask (Jag vet, urlöjligt, men den har följt med sedan jag köpte den på festival 2007. Jag kan inte lämna den hemma, det går bara inte)
Necessär (Tandborste, deo, parfym, duschgel, tandkräm, vax, hårspray, ipren, våtservetter osv osv. Din festival blir 1000 gånger roligare om du håller dig fräsch, tro mig. Läs gärna vår underbara festivalare-vän Sofias tips om hur du håller dig fräsch på festival HÄR)
Ölbärs till kön (Det finaste med Roskilde är ju att du kan köpa all sprit när du väl är på plats. Men några bärs när du köar är ett måste.)
Adrenalinpenna (Om man som jag riskerar att dö ifall man får i sig en jordnöt kan denna vara bra att ha med sig. Och ifall du undviker nötterna kan det vara kul att sticka denna i låret på någon av dina vänner under festivalens sista natt)
Gaffatejp (Ständig lifesaver)
Ackrediteringsdokumenten (Eller biljett om man har en sådan. Så att Roskilde faktiskt släpper in dig. Det blir ju roligare då)
Bandana (Till Filips stora glädje)
Mössa 
Hatt
Glasögonsfodral
Solglasögon
Solskydd till tält (Smarta aluminiumgrejer som du kan inhandla på typ Clas Ohlsson som du tejpar på ditt tält. Dessa reflekterar sedan bort solstrålar och minimerar risken för att du ska vakna upp i en bastu varje morgon
Cigg (Rökning dödar kids, glöm inte det)
Tändare

Har du fortfarande plats kvar i din väska fyller du ut detta med spexiga grejer så som kortlekar, konstiga spel, Kalle Anka & Co-tidningar och annat som kan underhålla dina kamrater.

Var det allt?

Puss och hej!
/Linus

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *