Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

10 saker att göra på Roskilde i år

Spela Kubb

Den som är bekant med Roskilde kan ju inte ha undgått den extremt klassiska och populära leken ölbowling. Det kvittar vilken gång du går i på campingen, nog fan sitter det ett gäng danskar i tältstolar och kastar fotboll mellan varandra. Därför tänkte Festivalpodden i år göra ett slag för svenskarna och återinföra kubben. Den har trots allt potential att bli ett riktigt bra festivalspel. Ett rimligt straff för att bli av med en av kubbarna kan ju vara att svepa en öl, till exempel? Så gör som oss, och ta med ett kubb-spel. Och om inte så rekommenderar vi er att masa er till fotbollsplanerna vid C på söndagen vid 14-tiden. Då möts nämligen Linus camp Fakka Råå och Filips camp Törley i en prestigefull kubb-match. Allt är tillåtet, och kommer förmodligen urarta i att ena laget hivar en tältstol mot de andra lagets kubbar. Det vill ni inte missa.

Köa

Vill man ha bra platser på Roskilde måste man köa. I minst 12 timmar. Och 24 timmar om man är riktigt extrem. Detta är synonymt med ångest för många. För oss är det tvärtom. Vi älskar kön. Vi har nämligen insett festpotentialen i att befinna sig i en inhägnad med 10 000 andra Roskildpeppande festivalare. Det är något magiskt när Camp Coffin drar igång Harlem Shake kl 2 på natten och får halva kön att tillfälligt mosha. Eller när AFA-Terry bränner av en fyrverkeripjäs kl 4 på morgonen, till alla vakters stora skräck. Fredrik Strage, som önskar fler bengaler på festivaler, hade älskat Roskilde-kön. P.S. Vi bjuder på en Tuborg till den som kan hitta Linus på nedan bild från kön:

11149516_830055903730633_4488845546759163089_n

Käka Roskilde-lasagnen

Roskilde innehåller allt du kan tänka dig i matväg. Men det kvittar vad för kulinariska upplever du kan få ta del av, inget slår lasagnen på West. Den funkar i alla tillfällen, speciellt på bakfyllan och är dessutom prisvänlig. Lasagneståndet drivs dessutom av typ Roskildes handbollslag eller något sånt, som använder pengarna de tjänar på att åka på en resa. Så gör en Bingolotto och stötta idrottsnäringen.

Gå på campfestsmingel

Vissa som åker på Roskilde första gången verkar ha en oro över att inte tillhöra ett camp och känner skräck över att åka dit ensamma. Glöm det där. På Roskilde är regeln Mi camp, Su camp. Så slå ner ditt tält och gå på camfestmingel bland alla färgstarka camp du kan finna. Många camps arrangerar dessutom ambitiösa fester som du kan roa dig med. Det finns en eventguide på Facebook som samlar alla happenings på campingen. Den finner du HÄR

Missa band du hade tänkt se

Du vet den där listan du skriver ner alla band du hade tänkt se på? Släng den. Det sista som får styra dig på Roskilde är spelschemat. Ponera att du hamnat i ett camp fullt av glada norrmän som bjuder dig på små blå och omfamnar dig som en av sina egna. Då vill du ju inte vara den där trista typen som tittar på klockan och säger ”Nä, hörni, nu måste jag kila in på området och se The War on Drugs”. Det funkar inte så. På Roskilde kommer musiken i efterhand och festen först. Det är ett gammalt festivalordspråk.

Yra bort dig på East

Ah, East. I folkmun känt som Roskildes Mordor. Så länge du inte är ute efter dygnet runt-fest med Ecsat U i kroppen eller blir skrämd av tanken av danska nyblivna studenter så ska du inte bo här. Däremot ska du se till att yra bort här minst en gång under festivalen. Känner du dig riktigt modig drar du dit själv med inställningen att gå vilse. Det kommer spåra, men vi lovar att du kommer ha skitkul när du gör det. För var annars kommer du befinna dig i en situation där du finner dig själv krama om en uppblåsbar barbara med extravagant penis och en flaska Små Blå i kroppen?

425098_10150894840435178_142913474_n

Nya Apollo

Orange i all ära, för Linus del finns det en scen som får hans Roskildehjärta att slå lite extra hårt. Apollo. Inte bara på grund ”trycka på en knapp”-musiken som spelas där, utan också på grund av dess inramning som innebär total feststämning. I år har dessutom Apollo fått en uppgradering. Det tråkiga med detta är att den förlorat sin tidigare utsökta design. Men när de promotar den med följande film, kan man inte bli annat än pepp ändå:

Food Court

Bråvalla skryter med sin langosburgare och Way out West skryter med sin veggomat. Men i det stora hela vet de inte vad de snackar om. Roskilde erbjuder nämligen en food court inne på festivalområdet, belägen i en lada, ständigt dessa lador, som är av sådan karaktär att den till och med skulle göra flera saluhallar avundsjuka. När du är trött på festen och musiken. Ta en sväng in på food courten och provsmaka allt du kan tänka dig. Det om något botar bakfyllan.

Ghettoblaster

Ghettoblastern gör äntligen comeback på Roskilde. Den består av en scen på festivalcampingen där olika DJ:s håller låda under dagarna. So far, inget märkvärdigt. Men lägg då till den lilla ingrediensen att scenen är portabel och därför flyttas runt på campingen. Ibland till och med mitt under spelningarna. Därav bildas det roliga festtåg som går längs camping. Festtåg är för övrigt en vanligt förekommande grej på Roskilde. Många camps bygger stereoanläggningar likt toppingenjörer som de gladeligen rullar runt var helst de känner för det. Ett tips: Håll utkik efter tre stora stereos som bildar ordet LUX. Då vet du att du hittat rätt festtåg.

Festa med Festivalpodden

Givetvis den grej som garanterar en gjuten Roskildefestival. Att hänga med oss. Vi är dina guider närhelst du lyckas hitta oss. Och vi bjuder givetvis på bärs. Om du ska leta efter oss så är de troligaste ställena att hitta oss på de Festivalpodden-markerade symbolerna på kartan nedan:

11297076_10153023022966849_1550141070_o

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *