Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

10 akter du inte får missa på Where’s the Music?

För andra året i rad intar Sveriges egna showcase-festival Norrköping och kickar på så sätt igång den svenska festivalsäsongen. I år bjuds vi på en riktigt intressant line up, där FKP Scorpio på ett snyggt sätt komponerat ihop ett gäng artister som tillhör framtiden. Ska du dit? I så fall har vi listat de 10 artister du absolut inte får missa.

10. Miriam BryantMiriam_skalad
Efter att ha räddat senaste säsongen av Så Mycket Bättre genom att fullkomligt äga sönder den, fick äntligen Miriam Bryant det nationella genombrott hon förtjänar. Nu tar hon den nya framgången till festivalscenerna på vad som utan tvekan blir en festivalsommar som bland annat kommer tillhöra henne.

9. Krigetkriget_skalad
Mörk disco signerad ett av framtidsnamnen på den svenska dansscenen. Uppbackade av röster som Michel Dida och Sophia Samajo skapar de ett unikt sound, som perfekt för en sen festivalnatt i juni.

8. The Magnettesmagnettes_skalad1
Electro möter punk när denna intressanta duo låter influenserna hagla och smälta ihop till en grymt välproducerad helhet. De har redan hunnit göra avtryck på WTM:s amerikanska motsvarighet SXSW. Och ja, detta är väl bara början på det kommande festivaltåget.

7. Dear Daviddear_skalad
Medan EDM-boomen sakta men säkert förblöder är det härligt att det fortfarande dyker upp namn som är beredda att rädda den, genom att bland annat förnya den. Ett av de namnen är Dear David, vars nyskapande och sköna deep house, gör att vi orkar fortsätta dansa och klamra oss fast vid EDM-boomen ett bra tag till.

6. Avec Sansavec_skalad
Londonbaserad electroduo som succesivt smyigt sig fram på musikfronten sedan 2013. Och de har gjort det med bravur. Lägg namnet på minnet, för när väl debutalbumet släpps är vi övertygade om att det blir succé.

5. Little JinderJinder_skalad2
Vi har knappt hämtat oss från hennes fantastiska turnépremiär på Pustervik (Det kan ni läsa om HÄR). År 2016 tillhör redan Little Jinder. Och vi längtar redan efter att se henne erövra festivalsommaren.

4. Ana Diazana_skalad
Erfaren låtskrivare på den internationella marknaden med bland annat namn som Britney Spears, One Direction och David Guetta på CV:et. Nu testar hon vingarna på egen hand. Resultatet är en ljuv pop, lika välproducerad, som dess välskrivna texter som talar till en. Maggio, släng dig i väggen, här kommer Sveriges nästa stora popstjärna.

3. Sabina DdumbaSabinaskalad
Zara Larsson spås bli Sveriges nästa stora musikexport. Vi skriver givetvis under på det, samtidigt som vi är övertygade om att Sabina Ddumba även kommer joina den resan. Eller ja, hon är väl redan där? Hennes superhit ”Not Too Young” är lika välkänd här hemma, som den är i resten av världen. Musiksverige går med andra ord en ljus framtid till mötes.

2. SigalaSigala_skalad2
EDM-nykomling som spås bli den nya Kygo. Och ja, med redan 100 miljoner spelningar på Spotify är det inte så konstigt. Tropical house får ett nytt skimmer när han bland annat samplar Jackson 5:s klassiker ABC och skapar underverk. I år lirar han på WTM, nästa år headlinar han Bråvalla, det vågar vi väl ändå dra till med?

1 Veniorvenior_skalad
Glöm Lordi, Finland har gått vidare. Och med denna coola artist är det plötsligt Finland som håller i stafettpinnen när det kommer till att skapa innovativ och grym musik, signerad framtiden. Venior bjuder på ett tungt elektronisk sound som är lika delar popvänligt, lika delar nyskapande. Festivalpodden anropar alla festivaler i världen! BOKA GENAST!

I övrigt vill vi ge en eloge till FKP Scorpio som presenterar en hyfsat jämställd festivalscen på årets upplaga. Det vore ju fint om ni kunde göra detsamma med Bråvalla i sommar. Kanske rentav genom att boka samtliga kvinnliga artister på ovan lista? Till att börja med.

P.S. Mer om Where’s the Music? hör ni givetvis om i nästa avsnitt av podden. Och själva festivalen kommer ni kunna läsa mer om under helgen via vår samarbetskompis Hymn.

Puss och hej!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *