Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

Festivalpodden tycker till om H&Ms nya festivalkollektion

coachella-HM

Precis som förra året så släpper H&M en egen festivalkollektion inför sommaren. En kan tycka att det är lite ironiskt att ett superstort kapitalistiskt företag släpper en klädkollektion, riktad åt en rörelse som startade som ett hippiemotstånd just mot kapitalismen, men ja, vi antar att det är okej när de blandar in den genomkapitalistiska skitfestivalen Coachella i lanseringen. Kollektionen heter nämligen H&M Loves Coachella 2016. Och vad vore Festivalpodden för festivalexperter om vi inte även var experter på festivalmode? Här har ni därför våra omdömen av kläderna från kollektionen:

8dd9f787a75f3ad41568f461b4f43656_980x-1_85_ns_v4
Söta jeansshorts med vackra broderade blommor, som inte en jävel kommer lägga märke till eftersom alla är jättefulla. Blommorna må vara en hint mot Woodstock och flower power, men kom igen.. Det är så långt ifrån dagens festivaler en kan komma. Till och med broderade langos hade kunna bära upp detta bättre.

3aafecaadbc7c95880a970cfd516a3bc_980x-1_85_ns_v4
Det här kan vara det luddigaste halsband vi sett sen Favvo Flav fick för sig att bära en jättestor klocka runt halsen. Ser rent livsfarligt ut att ha det på sig på festivaler. Vi ser framför oss hur en fastnar i dreadsen på killen framför i publiken och blir strypt till döds. Halsband och festival går inte ihop H&M! Och om en tuvnget vill bära något så brukar det istället vara populärt att bygga accessoarer av tomma ölburkar.

c4b43664cc14ae07f3d38ac929be68c7_980x-1_85_ns_v4
Snygga skor. Gillar speciellt de broderade detaljerna. Med det sagt så konstaterar vi än en gång att H&M inte fattat någonting när det kommer till festivaler. För på vilken festival, förutom på kanske Way out West, har de tänkt sig att en ska bära dessa? De överlever varken lera eller ölstänk och blir därför helt obrukbara. Det faktum att H&M inte satsat på att slänga in ett par gummistövlar, eller något converseliknande, i kollektionen visar bara på hur dålig festivalkoll de egentligen har.

d64c43cb21b0bf65235c3fed68e6500d_980x-1_85_ns_v4
Utan tvekan den snyggaste accessoaren i kollektionen. Dessa skulle vi definitivt kunna bära! Fast inte på en festival. På festival ska man nämligen inte ta med sig fina solbrillor eftersom dem i regel brukar vara det första en super bort. Därför ska en bara satsa på svarta bensinmacksbrillor för typ 49 spänn. Eller så gör en som Linus gjorde förra året och hittar ett par vitblå solbrillor på campingen med Corona som sponsortryck på bågarna. Där snackar vi riktigt modemedvetna festivalglajjor.

861992100657e4d9bfeb6358192355e2_980x-1_85_ns_v4
Svart klänning med fransar som är så långa att vi verkligen kan se framför oss hur fransarna släpar i den öl och urinindränkta marken. Visst, det är en snygg klänning, men den är ju inte festivalpraktiskt för fem öre. Även här ser vi ett scenario med fransar som fastnar i dreads.

3e4459c4e0f92eed8c94bfc663d6daed_980x-1_85_ns_v4
Denna gillar vi faktiskt! Och kan Filip envisas med att bära Hawaii-skjortor på festival så ser vi inte varför inte denna också skulle kunna fungera på festival. Och ifall ni köper den: Kom ihåg att svina ner den ordentligt så att den går sönder. Reklamera sedan skiten efter festivalen så att ni lär H&M en läxa. Så ger dem kanske fan i att försöka profitera på vårt allra heligaste.

 
Puss och hej!

 

Foto: H&M Loves Coachella 2016

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *