Stöd oss!Vill du sponsra eller stödja Festivalpodden? Klicka ovan!

Summering: Roskilde 2016

Årets bästa
Det var ingen av de 179 bokade akterna som stod för bästa höjdpunkten. Nej, det var istället Camp Kuwomba som med sitt 180 000 kronors-camp stod för en campfest som överträffade allt annat. Med en replika av Daft Punks klassiska pyramidscen och två snubbar i Daft Punk-hjälmar lockade de upp emot 1000 människor till ett Daft Punk-set som fick det att kännas som att Daft Punk verkligen återuppstod och äntligen gjorde sin efterlängtade Roskildespelning.

Daft Punk återuppstod på Roskilde inatt. Och det var fantastiskt! #daftpunk #festival #festivalpodden #rf16 #roskilde

A video posted by Festivalpodden (@festivalpodden) on

 

Årets sämsta
Tenacious D på Orange. Det var kul i 15 minuter. Resten var bara en plåga som kulminerade totalt i sin egen dysterhet när 80 000 fulla danskar vrålade med i ”Fuck her gently”

Årets citat
”Jesus walked on water, Peaches walks on you” – Peaches, när hon under sin spelning gick runt ute I publiken, upplyft av publikens händer.

“Jesus walked on water, Peaches walks on you” ❤️ #rf16 #roskilde

A photo posted by H Y M N (@hymn.se) on

Årets spelning
LCD Soundsystem, som stängde Orange med bravur och gjorde sista natten på Roskilde till en magisk fröjd.

Årets dryck
Sommersby Red Rhubarb – Underbar ny rabarbercider som påminde om Linus barndom i Blekinge och hans mormors rabarberpaj så pass mycket att han började gråta första gången han tog en klunk av den.

Årets mat
Den klassiska Ski Burgern blev besegrad från tronen som festivalens bästa burgare. Den nya kungen blev en helt underbar friterad Pulled Beef Burger som gick att finna borta vid Arena. Som en slags hipsterversion av langosburgaren.

Årets avbrott
Att pausa från festligheterna under måndagskvällen, smyga in i presscentrat och ladda ner säsongsavslutningen av Game of Thrones för att sedan lägga sig i en soffa inne i Volunteers Lounge och se avsnittet medan festligheterna fortgick runtomkring.

Årets stagedive
Mac Demarco, som struntade fullständigt att det var 2 meters säkerhetsdike mellan scenen och publiken och utan att tveka kastade sig rakt ut i publiken. Och överlevde.

Årets märkligaste
När tyska journalister ockuperade halva presscentrat för att kolla på straffläggningen mellan Tyskland och Italien på fulstream. 

 

Årets bild
Detta vackra porträtt av den däckade festivalaren

Någon har fått för mycket Tuborg #roskilde #rf16 #festivalpodden #festival

A photo posted by Festivalpodden (@festivalpodden) on

Årets miss
New Order. Klantigt, klantigt, klantigt.

Årets MØ
Från Roskildes minsta scen Pavillion Junior 2013, via näst största scenen Arena 2014, till att nu ÄNTLIGEN få göra den storslagna Orangespelning som vi längtat efter. Hon gjorde oss inte ett dugg besvikna.

Årets camp
Det är praktiskt taget omöjligt att utse ett bästa camp på en festival som Roskilde, där kreativiteten bland besökarna flödar. Men bygger man en replika av Jurassic Park-porten som ingång till sitt camp förtjänar man ändå att titulera sig som vinnare.

Och priset för bästa camp går till Camp Sten #festival #festivalpodden #roskilde #rf16

A photo posted by Festivalpodden (@festivalpodden) on

 

Årets lyssnare
Hjältarna Linus och Calle som begav sig ut på jakt på campingen med målet att hitta Festivalpodden. De lyckades! Och de visade sig dessutom vara riktigt roliga typer att dricka Tuborg tillsammans med. Vi älskar er!

Årets bandana
Linus numera klassiska festivalbandana var ett populärt samtalsämne innan ”Daft Punks” spelning. Festivalrykten-skribenten David Winsnes fick till sin stora lycka prova att ha på sig den dessutom. Han var mycket lycklig.

bra natt

A photo posted by David Betting Winsnes (@amazingracedave) on

 

Årets film
Denna, signerad en kvinnlig bekant till Linus:

Roskilde 2016 from Helena Mortimer on Vimeo.

Årets outfit

MØ äntrar Orange i en väldigt fin tröja! #festival #roskilde #festivalpodden #festival #mø

A photo posted by Festivalpodden (@festivalpodden) on

Årets tatuering
Linus själsfrände, Benjamin Löfquist

Linus träffar sin själsfrände #festival #festivalpodden #rf16 #roskilde

A photo posted by Festivalpodden (@festivalpodden) on

 

Årets Ola Elleström-band
Khun Narin’s Electric Phin Band. Också kända som ”thailändarna” varje gång Ola Elleström pratade om dem. Ni kan läsa mer om dem HÄR

Årets trollning
Linus möte med Action Bronson aka David Mansson lyckades lura alla, inklusive Hymns chefredaktör Madeleine Bergquist, samt hela Festivalrykten-redaktionen.

Årets nakenchock
Nakenloppet. Vad annars?

Nakenloppet i sin helhet! #festivalpodden #festival #rf16 #roskilde

A video posted by Festivalpodden (@festivalpodden) on

 

Årets besvikelse
Floating Points, som istället för att köra ett DJ-set, hade med sig ett helt jazzrunkande liveband. Det var väl okej egentligen, men spelar man på den elektroniska scenen Apollo är det fan förbjudet med riktiga instrument.

Årets inställda spelning
The Martinez Brother. Och tur var väl det. För då fick Recondite, som egentligen skulle ha spelat på den dumma tiden 19.00, deras perfekta speltid, 01.00, och kunde köra det härliga natt-set han förtjänade att få köra.

Årets man
Per Sinding Larsens nya konferencierkollega på Orange, med det fantastiska namnet Per Vers.

Årets kvinna
PJ Harvey. Som givetvis borde ha fått spela på Orange istället för Arena.

Årets Filip Beijer
Lyckades med konststycket att lämna halva sin festivalpackning utanför tältet under den mest regniga natten. Väskan var dessutom öppen. Och i väskan fanns där dessutom 8 öl, varav en av ölburkarna hade pysöppnats.

Årets Linus Bjarnelo
Lyckades med konststycket att supa bort podcastmicken. Det var den andra micken på ett halvår som Linus supit bort.

Årets förvirring
Publiken under den syriska nationalorkesterns spelning tillsammans med Damon Albarn på Orange. De hade missuppfattat det hela och trodde att nationalorkestern skulle kompa Damon Albarn, när det i själva verket var tvärtom. Där satt Damon Albarn bakom ett piano medan publiken förvirrat väntade på en Song 2 som aldrig spelades.

Årets boomerang
Den här

A video posted by Sofia Berg (@snobbsoffan) on

Årets sämsta speltid
Santigold, som gjorde en riktigt bra spelning, men som tack vare den usla speltiden, 14.00, aldrig fick det att lyfta så som det hade kunnat göra om det istället hade varit en nattspelning.

Årets felplacering
M83 gjorde en riktigt fin spelning. Men det ekade rätt tomt på sina ställen i Oranges publikhav. Kanske skulle de ha bytt plats med Tame Impala som en timme tidigare hade gjort storslagen succé inne på ett fullpackat Arena.

Årets deppigaste
Att den här snubben, som hade däckat 2 timmar innan Red Hot Chili Peppers, antagligen aldrig fick se sitt favoritband.

 

Årets camplåt
Valfri MØ-låt + den här störiga jäveln:

Årets sågning
”De hade chansen att få revansch för senast de var här. De tog den inte. Kom aldrig tillbaka” – Roskildes egna festivaltidning Orange Press om Red Hot Chili Peppers spelning

Årets längsta mellansnack
Macklemore, som höll så långa mellansnack att Linus hann gå iväg och köpa en Ski Burger och äta upp den innan det kickades igång en ny låt.

Årets veteraner
Jan och Uffe. Två äldre snubbar som hängt på Roskilde enda sedan 1984 och fortfarande åker dit för att kolla på spelningar och röka cigarr. Förebilder.

 

Vilka var era höjdpunkter? Berätta gärna! Och vill ni lyssna på våra poddavsnitt från Roskilde så hittar ni dem HÄR och HÄR

Puss och hej!

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *